Tänk om det du tror om dig själv blir sant?

januari 1, 2014

Vem kommer jag vara när jag föder? Jag minns att det var en fråga jag ställde mig inför mina förlossningar. Hur kommer jag vara? Kommer jag vara tyst, gå in i min bubbla och bara föda? Eller kommer jag skrika rakt ut och slå min man? Who knows?

Vi har ju faktiskt ingen aning innan. Jag kan ha en idé om att jag kommer att vara på det ena eller andra sättet men jag kan inte veta. Jag kan få en ledtråd, däremot, genom att identifiera vad jag tänker om mig själv och förlossningen. De tankar jag tänker, påverkar ju det jag känner, vilket påverkar hur jag handlar – det vet vi vid det här laget.

Och om det nu är så att vi skapar med våra tankar, att vi påverkas av hur vi tänker, då kan det vara smart att sätta strålkastarljuset på dessa tankar. Varför inte ta fram en anteckningsbok och t om skriva ner dem?

En barnmorska i Göteborg insåg att hon hade huvudet fullt av negativa tankar inför sin egen förlossning. Efter att ha identifierat vilka de var, bestämde hon sig för att vända på steken. Varje negativ tanke vändes i dess motsats:

Jag är rädd för att föda. – Jag känner mig lugn och trygg inför förlossningen.

Jag är rädd för att brista – Jag är hel och fin efteråt.

Tänk om jag inte får ett bra stöd – Jag får det bästa stöd man kan tänka sig. Osv

De positiva tankarna fyllde en anteckningsbok som hon dekorerade med bild, form och färg – en riktig drömbok. Hon läste den varje dag, gick AnnasProfylax och tränade som attan tillsammans med sin man. Förlossningen blev så fin som hon hoppats och efteråt var hon övertygad om att hennes mentala arbete och strategi hade gjort stor skillnad. Det är jag med.

Idag är det första dagen på år 2014.  Tänk att det alltid känns så STORT när ett nytt år börjar. Kan det vara den möjlighet vi ges till att göra nya val, sätta målsättningar och börja om som känns så starkt?

Denna första dag på året är jag på väg ner till just Göteborg där jag ska jobba och även titta på min käre hockeyson som spelar GIC (Gothenburg International Cup). För honom, för Adam, var valet enkelt. När syskonen åkte iväg till Mexico med sin far tvekade han inte ens. Mexico finns kvar, men hockeyn, det är nu det gäller. Vad skönt det är när det är så enkelt!

Winter Classic Adam W och Philip Michols

Adam  och hans kompis Philip är redo. Är du?

Gott Nytt År!

Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: