Karlstad + Hockey = Sant

september 23, 2012

Sitter i hotellbaren på Scandic och mysjobbar lite… Latten bredvid mig och i bakgrunden sorlet från andra hockeyföräldrar. Måste säga att jag är grymt imponerad av hur Karlstad med omnejd lyckats etablera sig på hockeykartan. Cup efter cup fyller staden med entusiaster. Bara Scandic har tre hotell på en ort men inte fler än 90 000 invånare. Bra jobbat!

Om en liten stund ska jag åka och titta på sonen som spelar en All Star Match – som sann groupie och mamma är det inte lätt att behålla markkontakten. Fyra (4!!) killar från Adams lag har blivit uttagna till den uppvisningsmatch bland 63 lag! Det är bara att buga och vara tacksam för äran att få vara med på ett hörn.

Andning och smärtlindring till vardags

Vi som är kursledare för AnnasProfylax har länge insett vilken nytta man kan ha av de tekniker vi lär ut till vardags – inte minst som smärtlindringsmetod. Av den anledningen höll jag en genomgång för hockeykillarna innan vi åkte kring hur man med sin andning, mentala fokus och avslappning kan hjälpa sig själv när man gör illa sig, vilket hockeykillar per definition gör. Hur roligt som helst! Killarna fick sitta och nypa varandra och känna efter hur det känns när man håller andan respektive andas osv. Redan träningen efter var det flera killar som kom fram och upplevde att de haft nytta av tankesättet. Yes!

Jag har bestämt mig för att då och då, om någon idrottsförening eller klubb är intresserad, hålla andnings- och smärtlindringskurser. Kan inte nog känna mig tacksam över att jag kunde dessa tekniker när jag själv gjorde illa mig och drog axeln ur led! Nu syresatte jag det belastade området hela tiden och kunde behålla mitt lugn och inre fokus. Jag är övertygad om att det bidragit till min snabba återhämtning.

Nu måste jag packa ihop – Grums, denna metropol, kallar!

Ha det bäst! Andas lugnt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: