Magar, föräldrar och barn i långa rader…

mars 3, 2012

Solen strålar över Göteborg och trots det hittar folk in till Svenska Mässan där Baby Barn huserar mitt emot Liseberg. Jag myser i vår monter tillsammans med Maria Högberg, en av våra fantastiska kursledare och barnmorskan Anneli Asker som har fått låna en hörna av vår monter. Hon är på G att starta eget och jag hjälper henne gärna. Anneli har skapat en suverän förlossningsförberedande kurs som jag varmt rekommenderar. Håll utkik! Vi har en tanke om att man ska kunna boka våra kurser samtidigt och få ett fint kombipris.

Jag blir alltid lika fascinerad över hur otroligt roligt det är att träffa föräldrar som gått våra kurser och vill visa upp resultatet eller prata med blivande mammor och pappor som knappt förstått att de ska föda! Det finns forskning som visar att det inte är förrän det är mellan åtta-sex veckor kvar som mamman verkligen förstår att de ska föda fram ett barn, så det är kanske inte så konstigt att man inte hunnit tänka på förlossningsstrategier! Att få föräldrarna att förstå glädjen i att vara och känna sig förberedd ger mig mycket energi – när en pappa förstår att han faktiskt kan, får, känna sig trygg och lugn som partner och stöd till sin kvinna, att det är hans rätt, gör det mig lycklig. Jag vet att det inte bara är en gåva till honom, det är underbart för en födande kvinna att ha en lugn partner vid sin sida som tar ansvar för sig själv och för henne.

Imorgon, söndag, är det den sista dagen på mässan. Då kommer Charlotta Dahlin och håller mig sällskap i montern. Härligt. Dessutom kommer jag föreläsa på förmiddagen (11.30) om konsten att våga föda – välkomna om ni har vägarna förbi! Är ni sugna på att boka en kurs har vi fina mässrabatter!

Kram

Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: