Profylax Appen är född

oktober 10, 2011

Äntligen har vår Profylax App för Iphone sett dagens ljus! Tänk, för bara några månader sedan hade jag inte ens någon Iphone! Den inhandlades faktiskt för att vi på kontoret skulle försöka förstå hur det här med appar fungerar! Min sextonåriga dotter suckade: ”Ska du ha en Iphone – vilket slöseri!” Nu har till och med jag insett att den har andra fördelar men det är en annan historia…

Varför en app? Jo, dels för att stimulera till mer träning men också för att nå fler. Vi har en vision och det är att alla som ska föda barn har rätt till en bra förberedelse inför förlossningen. Alla. Det är därför vi har vår ”vanliga” kurs (AnnasProfylax), en bok och dvd, en webbkurs. Det är därför vi utbildar barnmorskor och annan förlossningspersonal.

Jag tycker att man ska försöka möta mamman och hennes partner där de är. En del har förstått att kan vara bra att träna på att andas och slappna av, går kanske en (vår!) profylaxkurs eller yoga för gravida, mindfulness eller liknande. Andra tror sig inte behöva förbereda sig särskilt, är ”naturliga” föderskor eller har inte förstått att det kan vara en stor utmaning. Och det är som det är, helt ok. Man är där man är. Tanken med Profylax Appen är att den ska kunna göra skillnad oavsett, för den mamma som bara tränar med den eller fungera som ett träningskomplement för de som har gått kursen, läst boken eller kanske gått någon annans profylaxkurs. Det ska bli super spännande att se hur den tas emot!

Yours truly,

Anna

PS. Så fort vi har möjlighet kommer vi ta fram en motsvarande för Smartphones och Androider.

PPS. Sökord ni kan använda: profylax, andning, avslappning, mindfulness, föda barn, gravid och AnnasProfylax förstås!

4 svar till “Profylax Appen är född”

 1. Margareta Sjölander Hansson said

  Det var just min fråga . När kommer den till smartphones och androider?

  Margareta

  Barnmorska

  • anna6404 said

   Hej Margareta!
   Så fort vi har ekonomiskt möjlighet att göra det kommer Profylax Appen vara tillgänglig för smartphones och androider. När kan jag tyvärr just nu inte säga – förhoppningsvis innan sommaren! Hälsningar Anna

 2. Elin said

  Finns det en app som heter Annasprofylax? (Smartphone)

  • Hej Elin, det har funnits en app, MEN itleverantören som hade den på sin plattform gick i konkurs och tog med sig källkoden i graven… Väldigt sorgligt och frustrerande. Håller på att fundera på om och när vi kan ha möjlighet att fixa en ny. Under tiden kan jag rekommendera den streamade versionen av vår träningsdvd Innan du föder 👍 Kostar 199kr och då ingår en serie veckobrev med tips på vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: