Änglar på vägen

mars 6, 2014

Om några dagar fyller min dotter 19 år. Klara Underbara. Det känns osannolikt att min långbenta, vackra avatar är den lilla ekorrunge jag födde på Danderyds förlossning en gråblek morgon i mars för 19 år sedan.

Jag hade längtat mycket efter att få barn och jag tackar idag de änglar som gav mig de nycklar jag behövde för att få en fin förlossning – de nycklar som fortfarande är grunden i AnnasProfylax.

En gammal vän tipsade mig om Anna Wahlgrens ”VM i förlossning”, vilket ledde mig vidare till Pierre och Aline Vellays bok ”Att föda barn utan smärta” – det lät bra tyckte jag! I slutet av boken fanns en rad bilder på ryska kvinnor som skrattade och log när de lyfte fram sina barn mellan benen. Jag tänkte att om jag åtminstone kan småle under förlossningen är jag nöjd…

Jag tror att det jag minns mest från att föda Klara, var att jag aldrig kände mig rädd. Jag visste vad jag skulle göra och min träning gav mig ett självförtroende som gjorde mig helt lugn och fokuserad. Det var magiskt.

Klara är född 950312

När jag tittade ner på min lilla dotter kände jag en blandning av andakt och bävan – jag insåg direkt att allt jag kommer säga och göra kommer att påverka henne. Ansvaret dånade i mig. Men faktum är att den insikten har hjälpt mig många gånger när jag varit på väg att säga eller göra något dumt – det har hjälpt mig att hitta andetaget.

I det sammanhanget känns det väldigt roligt att också kunna erbjuda föräldraföreläsningar och privat coachning. Vi ska ju njuta av våra ungar och av varandra.

Ha det bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: