Att ligga på soffan eller stiga upp

oktober 17, 2013

Under AnnasProfylax logga står det ”För livet”. Det kanske låter pretentiöst men det är precis det jag och mina kurskollegor brinner för – för en fin förlossning. För möjligheten att leva helt och fullt.

Jag erkänner direkt att jag kör av vägen titt som tätt. Jag har precis spenderat nästan två hela dagar med att darra med underläppen. Jag borde vara på något annat sätt. Mannen borde vara på ett annat sätt. Barnen borde vara på ett annat sätt. Jobbet borde vara på ett annat sätt… Jag har ingen LUST att bli vuxen. Jag har ingen lust att göra HELA jobbet. Måste jag göra HELA jobbet? VARJE dag?

När jag födde mitt tredje barn minns jag väl hur min dåvarande man försökte peppa mig och hur jag blängde tillbaka, när det var som tuffast, och inombords tänkte: ”Ta EN enda värk, sen kan vi snacka! Komma här och peppa…!” Tack och lov sa jag det inte högt, men jag tänkte det.

Mitt arbete har, hittills, varit luststyrt. Om jag känt mig pigg och inspirerad har jag presterat på toppnivå – ni anar inte hur mycket jag kan få gjort när jag är på ett bra ställe. Men när jag känt mig trött eller inte mått bra av någon annan anledning… Inte lika lätt. Ett undantag är faktiskt AnnasProfylax. När jag ska hålla en kurs kan jag må hur som helst innan, det spelar ingen roll. Jag kliver in i min kursledarroll och VÄLJER närvaro, VÄLJER glädje och nyfikenhet – och jag får och blir det jag väljer.

Att leva disciplinerat

Jag håller på att träna på att leva och vara disciplinerad. Vad händer om jag bara GÖR det jag ska? Utan att tänka så mycket. Jag borstar ju tänderna varje dag. Jag tänker inte att idag struntar jag i det för jag har ingen lust… Jag bara gör det.

Sekunderna går och jag inser att jag inte har råd, vill inte, förslösa mitt liv. Jag vill njuta, skapa och ha roligt och då behöver jag göra jobbet. På sofflocket händer inget – eller som hockeyspelaren Wayne Gretzky sagt:

”You miss 100% of the shots you don’t take.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: