Passionerade inspiratörer

september 4, 2013

Att få arbeta med något man brinner för är en ynnest, bonusen är att när man gör något man är passionerad över brukar det bli bra.

Under veckan som gått har jag mött flera passionerade inspiratörer. En av dem var Kjell Enhager, NLP-coachen som hjälpt en lång rad framgångsrika idrottsmän och kvinnor. I går kväll samlades min yngste sons hockeylag för att lyssna till honom. Vilken energi! Jag har lyssnat till honom tidigare, men det var ändå som om det var första gången.

Kjell Enhager

http://enhager.com

Anteckningsblocket fylldes (jag gillar att tänka med pennan) och det var särskilt några saker som jag fortsatte att fundera över efteråt.

Gläjde

Det är väldigt lätt att hamna i prestation. Inom idrotten är det särskilt tydligt men inte minst inom födandet. Pratade med en blivande mamma igår som känner sig rädd för att ”misslyckas” (ett ord som Kjell Enhager vill radera från ordlistan).

Istället för att fråga efter eller själv fokusera ”hur det gick”, föreslår Kjell att man fokuserar följande frågor:

Var det roligt?

Vad gjorde jag som var bra?

Vad kan jag förbättra?

Hur kan jag göra för att förbättra?

Killarna uppmanades att ha en anteckningsbok vid sin sida för att på kvällen tänka igenom och svara på frågorna – då bygger de sakta men säkert upp en bank av positiva tankar istället för att, som vi annars lätt gör, älta det negativa.

Fakta

Något annat som också klingade med hur jag själv tänker är att vara ärlig, med sig själv och med andra. Vad är sant? Vad är fakta? Istället för att lura oss själva, trösta och invagga i falsk säkerhet eller kanske skylla på ”alla andra”.

När vi är, vågar vara, ärliga är det min upplevelse att vi slappnar av. Då först öppnas dörren till nya möjligheter, tankar och strategier. I like.

Vilja

När jag vet vad jag vill är det som om hela mitt system fokuseras. Det svåra kan vara att förstå vad man vill. Som jag skrivit om i tidigare bloggar har jag börjat lära mig att lyssna till mitt inre skorr som ett nej och min inre lenhet som ett ja. Kjell menar att vi behöver sätta ord på och ta reda på vad vi vill för att kunna sätta levande och inspirerande mål:

Vad vill jag? Vad drömmer jag om?

Kopplar jag sedan min dröm till sinnena (hur det känns, luktar, ser ut osv), får drömmen liv och dragningskraft.

Inspirerande andetag

En annan inspiratör är Anders Olsson, som jag ska ha en föreläsning med den 9 oktober. Anmälningarna rasslar in – kul! Han har precis kommit ut med sitt nyhetsbrev där han skriver om andningen och ja, i min sons kära hockeylag SDE! Profylaxgruppen sponsrar laget med de andningsdon, relaxatorer, som Anders säljer och nu kommer han även att köra ett träningspass med killarna utifrån ett andningsperspektiv. Läs mer i nyhetsbrevet. Så kul!

http://medvetenandning.se/blog/andningstraning-for-framgangsrikt-hockeylag/

Ha en bra dag. Välkommen till Sverige, Obama!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: