Nya sanningar

augusti 13, 2013

”Pappa, stäng munnen!”, sonen sprang framför sin pappa i full fart utefter havet på Råå utanför Helsingborg. Vi var där i helgen för att hälsa på farmor och farfar och passade på att njuta av den vackra stranden.

Som barn i huset har inte heller bonussonen kommit undan mina återkommande andningsföreläsningar och till min glädje har verkligen polletten trillat ner. Han laddar med djupandning innan träning, andas så mycket han kan med näsan under träning och kan också numera ”andas bort” eventuell huvudvärk själv. Det gläder en passionerad andningsinstruktör som jag:)

Sommaren har annars gått i utvecklingens tecken. Gick en fantastisk kurs med Mannen i augusti, Sanning och konsekvens med Kari Paues. Vad händer om man börjar leva sitt eget liv? Vad betyder det att leva sin egen sanning och vilka konsekvenser får det för andra? Vågar jag? Vet jag ens VAD jag vill? Inte alltid.

På mina kurser i AnnasProfylax brukar jag ställa frågan till de blivande mammorna: ”Hur skulle du vilja att din förlossning blev? Hur skulle du vilja känna dig? Vilket stöd skulle du vilja ha?” Inte sällan får jag svaret: ”Får jag vilja? Kan jag påverka hur det kommer bli? Blir inte bara förlossningen som den blir?” It´s an ALSO, som min kära kollega Malin skulle säga. Vissa saker kan vi påverka (mycket mer än man kan tro) och annat behöver vi förhålla oss till.

För mig handlar det om att träna, stanna upp, andas och tillåta viljan att få utrymme. Personligen hör jag annars till den kategori av människor som lite för ofta lyssnat på andra och fokuserat andras behov. Jag behöver öva mycket och rannsaka min rädslor.

Det är häftigt att gå en sådan här kurs tillsammans med sin man – att få möjlighet att växa och utvecklas tillsammans. En ynnest. På bilden nedan står vi och tittar ut över vattnet vid Bråviken där kursgården, Skeppsudden, ligger naturskönt.

Mats och Anna på Sanning 2013

Hemma igen har jag inspirerat tag i tag i höstens olika aktiviteter: Den 23 augusti håller jag första föreläsningen småbarnsföräldrar för hösten, planeringen av den nya certifieringen för barnmorskor är i full fart och uppdateringen av vår Profylax App. Den första september kommer den ut på alla plattformar och byter samtidigt namn till AnnasProfylax – förstås!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: