Hypnobirthing på prov

januari 22, 2013

Ljus. Varde ljus. Jag vänder ansiktet mot solen och lapar som en katt. Ser mina medmänniskor göra likadant. Har förstått att människor som kommer från sydligare breddgrader ofta fascineras över hur vi en grå vinterdag kan stanna upp som om vi slagits av en blixt och vända oss mot ljuset.

Nu har vi benådats några dagar med underbart ljus. Fångade strålarna på söndagens prommis med Mannen i Ålsten. Per Albins hus strålar i kapp!

Ålstensgatan vinter jan 2013

Sedan en tid tillbaka samarbetar jag med Ulf Sandström som är en skicklig NLP coach, terapeut och hypnosinstruktör. Jag har träffat honom dels för att få hjälp att städa bland destruktiva tankemönster – väldigt effektivt – men även i min egen verksamhet. Jag tror mycket på att från tid till annan få andras perspektiv på det man håller på med.

I sedvanlig ordning hittar universum vägar för att föra samman människor. Det visade sig snart att Ulf har samarbetat med några barnmorskor för att utveckla ett nytt kurskoncept – Hypnobirhting, i Sverige. Liknande kurser finns i flera länder, främst England och USA, men hittills har de varit ovanliga här.

I april kommer vi att ha en kurs på prov i vår egen kurslokal vid Mariatorget på Söder i Stockholm. Jag kommer självklart att gå den själv för att lära mig mer! Känner du dig sugen på att läsa mer om vad det handlar om kan ni göra det mer på vår hemsida (www.profylaxgruppen.com).

Minns att den andlige vägvisaren Osho sagt att hypnos kan vara en smart genväg till ett större välbefinnande. Why not? Jag tror att vi den vägen kan få hjälp att se hur vi tänker och hur vi kan få hjälp att tänka i mer konstruktiva banor. Vi vet ju idag att hjärnan tänker i gamla spår och  det gäller att skapa nya spår om vi vill ha en förändring. I kursen ingår även massage och annat förlossningsrelevant – berättar mer när jag gått den! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: