Fina möten på liten mässa

november 26, 2012

De flesta av våra profylaxkurser har vi i Stockholm och Göteborg, några även i Västerås och Lund. I framtiden kommer vi nog bara ha AnnasProfylax i storstäderna – det ger oss möjlighet att fokusera och att i ännu högre utsträckning än i dag känna oss fria att erbjuda våra utbildningar och seminarier till barnmorskor runt om i Sverige. Det låter kanske konstigt att jag skriver så, men på flera orter, nu senast i Norrköping, har vi utbildat de barnmorskor som håller i föräldrautbildningen där och den har blivit så populär att den fått kölista medan vattnet sinat för vår egen kursledare. Tråkigt på ett sätt, eftersom vår kursledare Anna Davidsson är helt underbar, men på andra sätt är det är precis som det ska – alla har rätt till en bra förberedelse och genom mödravården kan vi nå fler. Det är faktiskt därför jag började med AnnasProfylax från början. Jag vill kunna erbjuda våra utbildningar till alla som vill och jag vet att det finns många ”out there” som är sugna på att ge den egna föräldrautbildningen en injektion. Vår certifiering av profylaxinstruktörer till exempel, som börjar i mars är nästan full redan – kul!

I helgen var jag i Göteborg för att dels träffa våra lokala kursledare och dels hålla några föredrag på en ny mässa, Alla Barns Mässa, på Liseberg. Det märktes att mässan var ny och arrangörerna unga men trots det fick jag och min kollega Malin möta flera härliga föräldrar, både sådana som gått AnnasProfylax tidigare och sådana som ville gå, en del med bara några veckors marginal.

Min kollega Malin och jag myser i montern

Vi satt i montern när vi såg en kvinna peka på oss och utropa: ”Profylax!” Hon och, som det visade sig, hennes gravida syster kom fram till montern. Hon berättade att hennes första förlossning hade varit jobbig men inför den andra fick hon tag på en bok som hade hjälpt henne mycket. Malin vände sig om och nappade tag i min bok och sa: ”Anna också skrivit en bok”, ”Men det är ju DEN!” utropade mamman. Det hela slutade med ett härligt fotokalas:

Sofia Mellin heter hon och jag är lika glad som hon. Jag önskar både henne och hennes syster lycka till! Lyckliga jag som får träffa sådana härliga människor!

PS. Boken heter: Innan du föder – en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxen (Wahlströms förlag). Den finns att köpa på vår hemsida och på alla andra möjliga ställen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: