Gästbloggar för Anders Olsson om medveten andning

juni 3, 2012

En rysk läkare som arbetade på ett äldreboende blev allt duktigare på att bedöma hur lång tid en människa hade kvar i livet beroende på hur han eller hon andades. När han själv blev sjuk upptäckte han att han andades som de döende som han arbetade med! Han ställde sig frågan – vad skulle hända om jag andades som om jag vore frisk? Det är begynnelsen till det som idag kallas Medveten Andning

Under 28 dagar är jag gästbloggare åt Anders Olssons som arbetar med Medveten Andning i det egna bolaget Sorena (www.sorena.se). Det känns spännande att pröva konceptet och att skriva på ett lite friare sätt – något som jag säkert kommer att fortsätta med även efteråt. Berätta gärna vad ni tycker! Ni hittar min blogg på annafrisk.medvetenandning.se

En anledning till att jag skriver bloggen och tar mig an 28-dagars träningen är att jag vill fördjupa min kunskap och förståelse för en bra vardagsandning och även må bättre själv med en bättre balans mellan vad jag äter och hur jag tränar. I mitt arbete med AnnasProfylax och Profylaxgruppen har jag koncentrerat mig på andning i utmanande situationer som i att föda barn – här handlar det om att andas bra till vardags. Det är lätt att ha en grund och ytlig andning och att glömma att andas helt när man befinner sig i olika situationer som t ex läsa mail, köra bil et c.

Jag upplever redan en stor skillnad i lugn och välbefinnande sedan jag, bl a med hjälp av relaxatorn, fördjupat min vardagsandning.

Varma hälsningar

Anna

2 svar till “Gästbloggar för Anders Olsson om medveten andning”

 1. Jennie Kilstam said

  Vill veta mer:-)!!!

  • anna6404 said

   Hej Jennie!
   Vad kul att du vill veta MER!! Anders har uppskattade föreläsningar i ämnet men helt kort kan jag här berätta att bilden börjar klarna ur ett vetenskapligt perspektiv kring varför det är så bra att andas djupt in och även ut genom näsan. Det är framför allt två orsaker:
   1. Vi producerar kvävemonoxid i näsan som är kärlvidgande och helt enkelt hjälper kärlen att ta upp syret bättre (upp till 20% bättre syreupptagning än genom munnen).
   2. Vi producerar även koldioxid i kroppen som framför allt all glatt muskulatur behöver för en bra syresättning. Om vi andas in och ut genom munnen, andas vi ut för mycket koldioxid och då krampar så småningom all glatt muskulatur i kroppen och ökar mjölksyran. Om man tänker på att livmodern bara består av glatt muskulatur kan man förstå vikten av att behålla en bra nivå av koldioxid i kroppen!

   Anders har kommit ut med en helt ny bok i ämnet med namnet ”Medveten andning” som jag rekommenderar. Vi på ProfylaxGruppen har bestämt oss för att börja sälja för det facila priset 200kr.

   Hälsningar
   Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: