Andetag med Sara Blomberg

september 6, 2011

Hur är man i nuet med en liten bebis? När man inte ens kan gå och kissa själv utan att få hjärtklappning och svåra svettningar? Jag minns verkligen hur hysteriskt det var ibland med en liten hemma! När mannen kom hem efter jobbet och jag fortfarande stod i nattlinnet med håret på ända och desperat svarade på hans frågande blick: ”Jag hann inte!!” Att andas och slappna av mitt i det mest intensiva småbarnslivet. Att stanna upp och snusa på bebisens hud och bara njuta. Här. Nu.

Jag är otroligt glad och stolt över att Sara Blomberg kommer till oss! Hon är en av Sveriges mesta coacher när det gäller mindfulness och i höst börjar hon hålla kurser för både gravida och för småbarnsföräldrar hos oss på Profylaxgruppen. Sååå kul! Och nyttigt!  Missa inte hennes introduktionsföreläsning på Mariatorget den 11 september eller söndagen den 2 oktober (läs mer på vår hemsida www.profylaxgruppen.com ).

Sara och jag träffades tidigare idag och pratade om hur fantastiskt det är att studera sig själv när man får barn. Innan man får barn ifrågasätter man inte möjligheten att få arbeta, tänka eller göra vad som helst i lugn och ro. När man fått barn kan ett lugnt toalettbesök kännas som en ouppnåelig dröm! Och att veta vem man är och vad man vill? Ska man radera sig själv för sitt barn skull eller kan man vara ”ego” och väva in egna behov? Här visar verkligen mindfulness vägen. Min upplevelse är att det inte är förrän vi stillnar och lyssnar inåt som vi överhuvudtaget kan höra vårt hjärtas mening. Den röst som talar till oss bortanför alla rationella åsikter och alla borden. Den som gör att det blir rätt även om det kan se fel ut i andras ögon.

Jag önskar att jag hade stött på Sara redan under min första graviditet. Herre gud vad jag rusade omkring i tillvaron. Som högpresterande, stressad konsult var det inte tal om att vare sig sitta eller andas! Minns när chefen oroligt frågade mig om jag skulle bli en sådan där vegeterande, ammande mamma och jag intygade honom att så var inte fallet; ”Du kan räkna med mig!” Sedan kom min lilla bebis och allt ställdes på ända. Jag blev MAMMA men lusten av arbeta dröjde sig kvar. Att hitta den nya balansen var inte lätt, men det gick så småningom. Med Sara som stöd hade det kanske gått lättare och snabbare. Varför inte försöka hitta nuet i dig själv redan nu, som gravid!

Kram

Anna

 

2 svar till “Andetag med Sara Blomberg”

  1. Underbara Anna, och jag önskar att jag gått på Profylaxkurs under min första graviditet för jag höll andan under hela förlossningen! Å andra sidan var det min ingång mindfulness. Vissheten om att ”det måste finnas ett annat sätt”. Och nu vet jag att det handlar om att möta samma verklighet men med ett radikalt annorlunda sätt att förhålla sig till den.. Och det går att träna upp!

  2. anna6404 said

    Att se verkligheten som den är – det är stort! Ja, det sägs ju att vi arbetar med det vi behöver lära oss! Själv glömmer jag fortfarande att andas titt som tätt. IN kommer jag ihåg men UT…. 🙂 Stor kram Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: