Lycka – att hålla kurs!

juni 27, 2011

”Håller du fortfarande kurser för föräldrar?” Det är en fråga jag får från tid till annan. Svaret är alltid detsamma: ”Självklart!” Faktum är att jag tror att jag alltid kommer att hålla kurser för föräldrar, även om det blir mer sällan då andra delar av vår verksamhet kräver sitt av min uppmärksamhet. Det är där jag hämtar min näring, det är där jag fortsätter att se och utveckla vårt koncept vidare. Och så är det så fruktansvärt kul! I sommar ska jag ha flera stycken! Längtar!

Kärnan i AnnasProfylax är densamma som när jag började för tio år sedan, men innehållet har blivit skarpare och kunskapsnivån har höjts i takt med antalet föräldrar och vår praktiska erfarenhet från olika förlossningar. För det är faktiskt så att allt som vi går igenom och lär ut på våra kurser har vi själva prövat i verkligheten. Allt.

När jag, för hundra år sedan, arbetade som organisationskonsult i näringslivet, slogs jag av att jag ibland pratade om sådant jag själv inte varit med om! Som nybliven civilekonom skulle jag ha synpunkter på hur erfarna företagare skulle driva sina företag… Hm! En av mina äldre kollegor sa krasst att, inte förrän du själv suttit i situationen av att t ex säga upp personal, kan du prata om det med trovärdighet. Jag håller med henne. Intellektuell kunskap och klokhet är en sak – erfarenhet en annan. Det är med erfarenhet vi får vår ödmjukhet, vår insikt om att inget är svart eller vitt. Så det är en devis vi arbetar efter på AnnasProfylax– alla som är kursledare hos oss behöver ha egen erfarenhet. Vi behöver ha ”skit under naglarna” för att kunna se och ta in alla våra deltagare. Ni är unika och värda all respekt och närvaro.

Jag vet inte hur er midsommarhelg var? Min var härligt svensk med blandade skurar – lika oförutsägbar som vilken förlossning som helst! Tacksam över att ha min fina familj omkring mig. Vilken ynnest att ha en sådan!

Önskar er en trevlig fortsättning på sommaren!

Er

Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: