På väg

april 14, 2011

Imorgon bär det av till Baby & Barnmässan i Göteborg. Jag känner det där härliga pirret som inför en resa som man bara vet kommer bli lyckad. Kul att möta blivande föräldrar och sådana som har gått kursen och kommer och visar upp sina små underverk. Den positiva utmaningen i att föreläsa på en mässa…. Folk som kommer och går, den enorma hallen och så vidare, men det brukar gå bra – jag vilar i det. Jag brukar sitta på en stol i montern en stund innan och meditera och andas. Ser nog lustigt ut. Men det är otroligt vad långa, avslappnade utandningar lugnar.  Hjälper mig att vara närvarande. Välkomna om ni har vägarna förbi!

För några år sedan minns jag hur jag och mina kollegor på kvällen efter första mässdagen låg framåtstupa på hotellsängen bredvid varandra och tittade på den spanska filmen ”Gråta med ett leende” på Majas dator. Vi fick ligga nära varandra för att se något överhuvudtaget, men filmen var magisk och nådde oss med hela sin intensitet. En minnespärla.

Fick ett samtal. En nära väninna som har problem på hemmaplan. Önskar att jag kunde hjälpa. Lyssnar och reflekterar. Vilken konst det är att hålla isär vad som hör till den egna reaktionen och vad som hör till den andres. Jag har fått öva i många år på att försöka känna in och känna igen vad som hör till min egen inre röst. Det är så lätt att den överskuggas av andras, särskilt om man är präglad till att lyssna mer på andra än på sig själv… Men jag har börjat räta på mig. Så också väninnan. Det här är min upplevelse. Du har din och jag har min. Respekt. Skönt. Andetag. Liv.

Ta hand om er!

Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: